Lammekjøttdeigsbiff med rispilaff, yoghurt og mais
Porsjs : 4
Ingredienser
Lammekjøttdeigsbiff
- 300 g kjøttdeig av lam og 200 g kjøttdeig
- 1 egg
- 1 finhakket løk
- 1 finhakket hvitløksbåt
- 2 ss brødrasp + 4 ss vann
- 2 ss matolje for steking
Rispilaff
- 4 dl råris
- 4 tomater i ulike farger
- 2 kvister koriander
- 1 dl Green Giant maiskorn
- 1 ss olivenolje
- 1 ½ dl matyoghurt
At lam smaker strikkejakke er bare en myte. Sannheten er at lam sammen med rispilaff, yoghurt og mais smaker vidunderlig.
Slik gjør du det:
Lammekjøttdeigsbiffer:
- Bland brødrasp og vann, og la det svelle i 5 min. Riv løken på et fint rivjern. Bland 1 teskje salt med kjøttdeigen. Bland godt. Vend i brødrasp og løk. Stek, og smak til med salt og pepper. Form kjøttdeigen til 4 biffer, og stek i olje til du får en gyllenbrun farge. Stekes i ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter.
Rispilaff:
- Kok risen. Skjær tomater i grove terninger, og finhakk korianderen. Varm risen med olivenolje i en teflonpanne, og ha i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Server matyoghurt ved siden av.