Minimais provencale med lammekoteletter
Porsjs : 4
Ingredienser
Minimais provencale
- 2 hvitløksbåter
- 2 kvister rosmarin
- 4 faste poteter
- 2 ss olivenolje
- 1 boks à 410 g Green Giant® minimais, avrent
- 1/2 zucchini
- 1/2 aubergine
- 8 biter stekt marinert paprika (kan kjøpes ferdig)
- salt
- nykvernet svart pepper
Hvitløks-crème fraîche
- 2 dl crème fraîche
- 1 hvitløksbåt
- 1 ts flytende honning
- salt
- svart pepper
Lammekoteletter
- 4 store eller 8 små lammekoteletter, ca. 600 g
- 2 kvister rosmarin
- 2 hvitløksbåter
- 2 ss olivenolje
- flaksalt
- nykvernet svart pepper
Hvitløksfreste lammekoteletter med urtekrydret minimais og hvitløks-crème fraîche.
Slik gjør du det:
- Skjær potetene i båter og legg dem på et bakepapir på en plate. Knus hvitløken og rosmarinen i en mortel eller grovhakk dem. Legg dem sammen med potetene og vend alt i olivenolje. Sett det inn i stekeovnen på 225 grader i ca. 10-15 minutter.
- Skjær i mellomtiden zucchinien og auberginen i skiver, og stek disse raskt i olivenolje. Ta stekebrettet ut av stekeovnen og legg på minimaisen, zucchinien, auberginen og paprikaen. Sett stekebrettet inn i ovnen igjen i et par minutter. Ta den ut, og strø salt og pepper over.
- Bland sammen alle ingrediensene til hvitløks-crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Plukk av rosmarinkvistene, hakk hvitløken og bland dette i oljen. Gni inn kotelettene med oljen og stek hurtig, 2-3 minutter på hver side. Strø flaksalt og pepper over.
- Server kotelettene med minimais provencale og hvitløks-crème fraîche.
- Tips! Andre maistyper fra Green Giant® kan også brukes i denne retten. Server gjerne med en rødvinssky og en frisk salat!