Rotfruktsgrateng med sveciaost og parmaskinke
Porsjs : 4
Ingredienser
- 2 dl Green Giant mais
- 300 g skrelt gulrot
- 200 g skrelt pastinakk
- 1 skrelt løk
- 400 g poteter, skrelte
- 1 båt hvitløk
- 2 ss smør
- 6 dl matfløte, 15 %
- 1 dl melk
- 100 g revet sveciaost
- 8 skiver parmaskinke
- 100 g ruccola
- 8 Green Giant babymais
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du det:
Grateng:
- Skjær rotgrønnsakene og løken i 2 cm tykke skiver.
- Svett løken uten at den får farge. Tilsett grønnsakene, fløten og melken.
- Smak til med salt og pepper.
- Stek i 10 minutter, ha blandingen over i en ildfast form, og strø over ost.
- Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Parmaskinke:
- Server skinken med ruccola, mais og dråper av olivenolje.