Kyllingbryst med serranoskinke og maiscrêpes
Porsjs : 4
Ingredienser
Serranokylling
- 4 kyllingbryst
- 2 ss olje
- 4 skiver serranoskinke
- 100 g ny spinat
Maiscrêpes
- 75 g hvetemel
- 2 ½ dl melk
- 1 egg
- 1 ss smør, smeltet
- 1 ts karri
- 1 klype salt
- 4 dl Green Giant maiskorn
- 3 salatløker, i strimler
- 1 dl prestost, revet
- 1 ss smør
Saus med stekt hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 3 hvitløksbåter
- 3 dl kyllingbuljong
- 1 dl hvitvin
- 1 dl fløte
- 1 sitron
Serrano- og spinatdekkede kyllingbryst med maisfylte crêpes og skummende hvitløkssaus.
Slik gjør du det:
- Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun den i olje og stek den ferdig i ovn ved 150 grader i ca 12 minutter. La kyllingen hvile i 10 minutter.
- Ved servering: del kyllingbrystene på midten og legg en skive med skinke og spinat over.
- Crêpes: Bland sammen mel, karri, melk, salt, smør og egg til en jevn røre, og stek tynne crêpes i en teflonpanne.
- Fyll: Stek mais og salatløk i smør. Smak til med salt og pepper.
- Fordel maisen og prestosten på pannekakene og rull dem sammen. Legg dem på en plate og stek dem i ovn ved 200 grader i 5 minutter, eller til de er gyllenbrune.
- Skjær hvitløken i tynne skiver og fres den i olivenolje til løken får den gyllenbrun farge. Tilsett kyllingbuljong og vin og kok det inn. Hell i fløten og miks sausen jevn. Smak til med salt, pepper og sitronjuice.
- Miks sausen slik at den blir luftig før servering.