Varme maisribs og coleslaw
Porsjs : 4
Ingredienser
- 2 kg ribbe (ribben)
- 1 gul løk
Glasur
- 1/2 boks à 340 g Green Giant Niblets® original
- 1/2 rød chili
- 2 hvitløksbåter
- mel til jevning
- 1/2 dl sukker
- salt og pepper
- 4 porsjoner
Kålsalat
- 1/4 lite kålhode
- 1 gulrot
- 4 ss crème fraîche
- svart pepper
- 4 lange skiver hvitt brød
- 1 presset hvitløksbåt
- olivenolja
- salt og pepper
Mais- og chiligrillet ribbe med kålsalat og hvitløksbrød.
Slik gjør du det:
- Skrell og del løken i mindre biter. Kok ribben sammen med løkbitene i saltet vann i ca. 3 timer. De skal løsne lett fra en prøvepinne. La ribben kjøle seg ned i kokvannet.
- Skjær chili og en hvitløksbåt i mindre biter. Sil av og ta vare på ca. én liter av kokvannet fra ribben. Hell sukkeret i en kasserolle og la det bli gyllenbrunt, tillsett chili, hvitløk, mais og kokvannet. La glasuren koke til det er 1/3 igjen, ha i meljevning slik at den blir tykk, og krydre med salt og pepper.
- Skjær kål og skrellet gulrot i tynne strimler. Bland med crème fraîche og smak til med salt og svart pepper.
- Grill ribben og pensle med glasuren. Bland en presset hvitløksbåt med litt olivenolje og smør det på brødskivene.
- Grill brødet og krydre med salt, og server!