Potet- og maissuppe med skinkesandwich
Porsjs : 4
Ingredienser
Suppe
- 2 poteter, skrellede
- 3 ss smør
- 2 dl mais
- ½ purre, bare det hvite
- 4 dl grønnsakbuljong
- 3 dl matfløte
Sandwich
- 4 små baguetter
- ¼ agurk, skrellet
- 4 skiver serranoskinke
- 2 plommetomater
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss olivenolje
- 1 dl ruccolasalat
- 2 ss kremost
Frisk og lett suppe med delikat serranosmørbrød.
Slik gjør du det:
Suppen:
- Skjær potetene og purreløken i små terninger. La dem frese i smøret uten å få farge. Tilsett halvparten av maisen, buljongen og fløten.
- La suppen småkoke til potetene er myke, miks den deretter jevn i mikseren og smak til med salt og pepper. Pynt med resten av maisen.
Sandwich:
- Del brødet og smør på kremost. Del agurken og tomatene i skiver og mariner dem i olivenolje og balsamicoeddik.
- Fordel agurken, tomatene, skinken og ruccolaen på brødet og fest med en bambuspinne.