Sopprisotto med mais og parmesanost
Porsjs : 4
Ingredienser
- 3 dl risottoris
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk
- 6 dl kyllingbuljong
- 1 dl hvitvin
- 1 boks (198 g) Green Giant-maiskorn
- 50 g parmesanost
- 2 kvister bladpersille, i strimler
- 2 salatløker, i strimler
- 2 ss smør
- 400 g blandet sopp (kantareller, steinsopp, sjampinjong)
- ½ rødløk, skrellet
Risotto med smørstekt sopp, mais, saladløk, persille og ferskrevet parmesan.
Slik gjør du det:
- Finhakk sjalottløken og fres den sammen med risen i smør, uten at det tar farge. Tilsett vin og kyllingbuljong, og la det surre på svak varme til risen er al dente.
- Rens soppen og skjær rødløken i tynne strimler. Fres dem i smør og krydre med salt og pepper.
- Bland risottoen og soppen med salatløk, mais og persille.
- Smak til med salt, pepper og revet parmesanost. La litt av osten være igjen, og bruk den som pynt.