Lammerack med ovnsstekt mais og marinert fetaost
Porsjs : 4
Ingredienser
Lammerack
- 1,2 kg lammekoteletter
- 4 hvitløksbåter
- 4 kvister timian
- 4 ss rapsolje
Stekte poteter og fetaost
- 800 g poteter, skrellede
- 1 hvitløksbåt, finhakket
- 8 Green Giant-maiskolber
- 8 tomater i ulike farger
- 100 g fetaost
- 2 ss rødvinseddik
- 2 ss olivenolje
Hvitløks- og timiankrydret lam med ovnsstekt minimais, poteter og smaksrikt tilbehør.
Slik gjør du det:
- Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Brun det i en varm stekepanne med hvitløk og timian. Stek deretter lammet i ovnen ved 120 grader, til det når en kjernetemperatur på 58 grader, noe som tar ca 15 minutter. La det hvile.
- Del potetene på langs, og vend dem i olivenolje og hvitløk. Stek potetene i ovnen ved 200 grader til de er gyllenbrune.
- La tomatene steke sammen med potetene de siste 10 minuttene.
- Ved servering deler du opp fetaosten, og krydrer med olivenolje, eddik, salt og pepper.