Maisfoccacia med kylling
Porsjs : 4
Ingredienser
- 4 kyllingfileter
- 4 biter maisfoccacia
- 3 røde paprikaer
- 1 gul løk
- 1 ss olivenolje eller annen olje
- 2 dl vann
- 1 dl crème fraîche
- 2 tomater
- 4 blad romanosalat eller annen salat
- 3 bakepoteter
- olje til steking (gjerne maisolje)
- salt og pepper
Varm kylling- og maisfoccacia med paprikadressing og hjemmelagde pommes.
Slik gjør du det:
Maisbrødet:
- 1 pakke Foccacia brødmiks
- 1 boks à 198 g Green Giant Niblets® original
- Følg oppskriften på pakken og tilsett maisen.
Resten av oppskriften:
- Sett stekeovnen på 150 grader. Brun kyllingfiletene på begge sider, og gjennomstek dem deretter i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Skjær kjernen ut av paprikaen, og skjær den og løken i mindre biter. Fres løk og paprika i olje i noen minutter, og tilsett vannet. La det surre i 5 minutter, og miks det til en jevn blanding (f.eks. med stavmikser). Bland den miksede paprikaen med crème fraiche, salt og pepper.
- Skjær bakepotetene først i skiver og deretter i staver, behold skallet på. Kok potetstavene halvmyke i saltet vann, og sil av vannet. Stek potetene gyllenbrune og sprø. Skjær tomatene i skiver.
- Del foccaciabitene på midten. Skjær kyllingfiletene i skiver. Legg salat, kylling, tomat og paprikadressing i foccacian.
- Krydre potetene med salt og server dem ved siden av.